Fahiş kiralar için özel ekiple takip

Emniyet, emlak satışı ve kiralamada deprem fırsatçılığı yapanları özel ekiple takip etmeye başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin göç ettiği illerde, kiraların 5 bin liradan 15-20 bin liraya çıkarıldığı yönündeki ihbarların ardından Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Şube müdürlüğünde kurulan özel ekip, Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak ulaştığı ihbar sahibi depremzedelerin "şikayetçi" olarak ifadelerini aldı.

İLANLAR TAKİP EDİLDİ

Emlak satışı ve kiralamada aracılık yapan internet siteleriyle de irtibat kuran ekipler, Ankara'daki konutlara ait kiralık ve satılık ilanlarına ait bilgilere ulaştı. Deprem öncesi ile deprem sonrası değişimleri karşılaştıran ekipler fahiş fiyat artışı görülen ilanları tek tek tespit etti. Haberlerde ve açık kaynaklarda yer bulan "fahiş kira artışı" başlıklı haberleri de tarayan ekipler söz konusu iddiaların tamamını araştırdı. İlçe emniyet müdürlüklerinin ekipleri de emlakçıları tek tek ziyaret etti.

'ŞÜPHELİ' SIFATIYLA İŞLEM

Çalışmalar sonrası ortaya çıkacak rayiç bedellerin üzerinde kalan ilanların sahipleri, mülk sahibi ile aracılar hakkında "şüpheli" sıfatıyla işlem yapılacak. Bu arada Emniyet TÜİK'ten de bilgi istedi.