Fahiş kira balonu patladı! Konutta rüzgar resmen tersine döndü

Konut satışlarında rüzgar tersine döndü. Daha az konutun el değiştirmesiyle birlikte kiralar da düşüşe geçti. Eylülde Türkiye genelinde kiralık konut fiyatlarında yüzde 4'lük bir düşüş gerçekleşti.

aksam.com.tr

Türkiye genelinde konut satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. Ocak-eylül döneminde 14,9 azalışla 900 bin 74 olarak gerçekleşti. Daha az konutun el değiştirmesiyle birlikte konut kiralarında düşüş gerçekleşti.

KİRA FİYATLARI GERİLEDİ

Eylülde Türkiye genelinde ağustos ayına göre kiralık konut fiyatlarında yüzde 4'lük düşüş gerçekleşti. Kiralık-satılık konut arama trendi eylülde satılık konut lehine oldu ve aramaların yüzde 51'i satılık, yüzde 49'u ise kiralık konut için yapıldı.

Uzmanlar ev fiyatlarında ve kiralarda çözümün konut üretimini artırmak olacağını belirtirken, düşük faizli konut kredi kampanyası netleştiğinde ev satış sayılarının artacağını belirttiler.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇE BELLİ OLDU

İstanbul en çok konut alınan iller arasında ilk sırada yer aldı. İlçelerde ise Beylikdüzü birinci sırada kendine yer bulundu. Beylikdüzü'nü İzmir, Buca ve Ankara Çankaya takip etti.