Fahiş kira artışına son! Artık e- Devlet'ten yapılacak

e-kira kontratı uygulamasıyla e-Devlet'ten kira bedelleri izlenip, aşırı artışlar tespit edebilecek. Böylelikle fahiş kira artışlarının önlenmesi sağlanacak.

aksam.com.tr

2023'te beyanda bulunan ev sahibi sayısını 1,8 milyon olarak açıklandı.

Yaklaşık 3,7 milyon ev sahibinin asgari beyanname vermediği belirtiliyor.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA SON... KİRA SÖZLEŞMESİNDE YENİ DÖNEM!

e-Kira kontratıyla fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılması konut piyasasının daha şeffaf ve güvenilir olmasını sağlayacak.

Merkezi Kira Takip Sistemi ile kiralama ihtilaflarının yaşanması durumunda, sözleşme şartlarına ilişkin takip ve inceleme daha kolay yapılabilecek.

Uygulamayla kira sözleşmelerinin kayıt dışı olmasının önüne geçilebilecek.

Kamu otoriteleri ile uzmanların yerleşim yerlerindeki kiralık konut ve iş yerlerini incelemesi ve fahiş kira artışlarını tespit etmeleri kolaylaşacak.

Ayrıca, konut piyasasındaki kira, boşluk ve aidat gibi verilerin daha doğru ve güvenilir biçimde elde edilmesine imkan verecek.

Kiralanan gayrimenkullerin kayıt altına alınması, beyanname sınırının dışında kalan konutlar ile emsal kira üzerinden vergilendirilmesi gereken maliklerin kolaylıkla tespitine olanak sağlayacak.

Bu yolla gayrimenkul sermaye gelirinin rasyonel vergilendirilmesi yapılabilecek ve vergi gelirlerinde ciddi artış sağlanacak

"KİRA İŞLEMLERİ HIZLANACAK"

Dijital ortamdaki kira kontratı, pek çok kolaylığı sağlayacak.

Birçok kurumda fiziksel kontrat ibra etme yerine dijital ortamda işlemler daha hızlı yapılabilecek.

Kira ücretinin sistem üzerinden görülebilmesi, kiracılara ve ev sahiplerine bölgelerindeki piyasa koşulları hakkında doğru ve güncel bilgi sağlayacak.

Ayrıca, e-Devlet sisteminden kira bedelleri izlenerek, aşırı artışlar tespit edilecek ve gerekli müdahalelerde bulunulabilecek.

158 bin liraya kadar para cezası var... Konutta doğrulanmış ilan dönemi