EYT'de staj primi için çalışma yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj süresinin emeklilik kapsamına alınmasıyla ilgili çalışıldığını açıkladı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışma ajandasına "staj primleri" de ekleniyor. Staj primlerinin emeklilik hesaplamasına dahil edilip edilmemesi konusunda çalışma başlatılıyor. "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Aydın" başlıklı toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazetecilerin "staj süresinin emeklilik kapsamına alınmasına ilişkin çalışma olup olmadığı" yönündeki sorusuna "Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor" dedi. Bilgin "Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Çünkü EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir. EYT çalışmamız tamamlandığı, o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtı da orada vermiş olacağız" diye konuştu. Bilgin EYT'yi aralık ayı içinde Meclis'e getireceklerini belirtti.

'ENFLASYONA KARŞI EMEKÇİLER KORUNACAK'

Bilgin asgari ücret konusunda ise "Aralık geliyor. Yeniden durumu değerlendireceğiz. Enflasyona karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi. Bilgin 2000 yılında genel müdürken geçici işçiler olduğunu da hatırlatarak "İşçiler hâlâ geçici. Nasıl geçiciyse hiç geçmiyor. Onu çözüyoruz" dedi.