2023 ilk EYT maaşları nasıl alınacak? Tarih verildi! EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak, açıklandı mı?

Milyonlarca EYT'li heyecanla ilk maaşlarının yatacağı tarihi araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıt verdi. EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünü işaret ederek bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanacağını ifade etti. Peki, EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? 2023 EYT maaş tarihleri açıklandı mı?

EYT'de ilk maaşların ne zaman yatacağı merak konusu oluyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar planının bugün bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bununla beraber milyonlar, EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? 2023 EYT maaş tarihleri açıklandı mı? soruları geldi.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlara ilk aylıklarının şubat ya da mart gibi bağlanabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir irade ortaya koyduk, bu irademizin arkasındayız" açıklamalarında bulundu.

Konu hakkında diğer bir açıklama ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nda geldi. Akbaşoğlu, yaş şartı olmadan prim günü ve çalışma süresini dolduranların emekli olacağını söyledi.

EYT PRİM GÜN SAYISI NEDİR?

EYT prim gün sayısı sigrota giriş yılına göre değişkenlik gösteriyor. EYT prim gün sayıları 5 bin ve 5.975 arasında değişkenlik gösteriyor.

EYT'DE ŞARTLAR NELER?

EYT için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Prim gün sayıları ise 5 bin ve 5.975 arasında yer alıyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak bulunuyor.