2022 EYT çıkacak mı, son durum nedir? EYT son dakika gelişmesi var mı?

EYT son dakika gelişmeleri, emeklilikte yaşa takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, 'Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.' denilmişti. Peki, 2022 EYT çıkacak mı? EYT son dakika gelişmesi var mı?

Milyonlarca vatandaş EYT ile ilgili yeni açıklama olup olmadığını öğrenmek istiyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar hakkında son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT ile ilgili yeni bilgiler verdi. Peki, EYT son dakika gelişmesi var mı? 2022 EYT çıkacak mı, son durum nedir?

2022 EYT SON DURUM GELİŞMESİ VAR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, EYT hakkında vatandaşların merak ettiği konulara dair şu açıklamaları yaptı:

"Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili, yaş kısmının dışında farklı düzenlemeler de var. Yani EYT dediğimiz zaman sadece yaş meselesi gündeme gelmiyor. Bunun dışında emeklilik sürecini doldurmuş ancak çalışmaya devam eden vatandaşlarımızın ödemiş oldukları prim karşılığında maaşlarında artışı sağlayacak bir sistem ne olabilir, bununla ilgili Grup başkanvekilimizin de yapmış olduğu çalışmalar. Yani, yaştan bir taviz vermeden, bunun dışında emeklilerimizin sosyal haklarını; çalışmaları halinde, emekliliklerinde gün sürelerini doldurduktan sonra akabinde devamlı prim ödemeye de devam etmeleri durumunda, emekli oldukları zaman ödedikleri ekstra primden pay alabilecekleri düzenlemeleri planlıyoruz."

EYT ÇIKACAK MI, NE ZAMAN?

AK Parti milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, "EYT'li kardeşlerimizin talepleri irdelenecek. Bu manada Vedat Bilgin Bey bu konu ile ilgili daha önce bir takım çalışmalar yapmıştı. Bunun detaylandırılması ile ilgili çalışmalar da mutlaka yapılacak ve talepler değerlendirilecek. Biraz evvel bahsettiğim sıralamanın neticesinde bütün kesimlerimizi memnun ettikten sonra, EYT'lilerin durumunu da ele alacağız. Bu konuda EYT'li kardeşlerimiz müsterih olsun. EYT ile ilgili bir çalışma mutlaka yapılacak."

EYT'DE EN SON HANGİ GELİŞMELER YAŞANDI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öncelikli gündeminde "emeklilikte yaşa takılanlarla" (EYT) ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını bildiren açıklaması hatırlatılarak konuya ilişkin açıklamaları sorulan Akbaşoğlu şöyle konuştu:

"EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil. Bu, muhalefetin bildik tavrının devamı mahiyetindeki değerlendirmeler olabilir. Sayın Fuat Oktay'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükte olan mevzuat nedir bu mevzuata dair bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükte olan mevzuata göre nasıl emekli olunacağına dair yürürlükteki hükümlere dair açıklamadır.

Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey, bu konuyla ilgili kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir. Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır. Şu anda bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki; asgari ücretle ve 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde yapılmakta, inşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız."