Bakan Vedat Bilgin'den EYT son durum açıklaması: EYT son dakika gelişmesi 2022 var mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT yaş sınırı ile ilgili açıklama yaptı. Bu sebeple milyonlarca vatandaş internet üzerinden EYT son dakika gelişmesi 2022 var mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Bakan Vedat Bilgin, dün akşam konu ile ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı EYT son dakika gelişmesinde! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT hakkında resmi açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde, Bakan Nureddin Nebati'den de konuya yönelik bilgiler gelmişti. Bakan Nebati, "EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerine yer verdi. Peki, EYT son dakika gelişmesi 2022 var mı? Bakan Bilgin'den EYT yaş sınırı açıklaması geldi mi?

BAKAN BİLGİN'DEN EYT YAŞ SINIRI AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?

Türkiye'de milyonların gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT yaş sınırı ile ilgili açıklamasına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, dün akşam açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları şu şekilde:

"EYT konusu Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan birisi. Bu konunun uzamasının en önemli nedeni herkesi dinlemek zorundayız. Kapsamına tam anlamıyla ulaşacağız. Gerçek boyutları ortaya çıktığında kimsenin endişesi olmasın. Temel kriterler var. Ocak ayından önce Meclis'e getirmeyi planlıyoruz.

Çalışma bitince kamuoyuyla paylaşacağız."

Yaşanan gelişmelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Meclis'te konuya yönelik açıklama yapacağını duyurdu.

Bakan Bilgin'in akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor. Resmi bir bilgi geldiği zaman bilgiler haberimize eklenecektir.

SON SÖZ BAŞKAN ERDOĞAN'DA!

EYT düzenlemesi konusunda son sözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Çalışmanın Aralık ayı içerisinde veya yeni yılın ilk ayında Meclis'e sunulması bekleniyor. Düzenlemeden 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.