EYT erken emeklilik 2018 yılında da heyecanla bekleniyor

EYT son dakika gelişmeleri 2018 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. EYT erken emeklilik müjdesi torba yasada var mı? Vatandaşlar erken emeklilik ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar.

EYT son dakika haberleri araştırılıyor. EYT erken emeklilik 2018 yılında da heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir düzenleme olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. Geçtiğimiz aylarda Bakan Sarıeroğlu'nun da açıklaması, önümüzdeki günlerde yaşa takılanlar için herhangi bir düzenlemenin olmadığının sinyalini verdi. 

EYT SON DAKİKA!

Varlık barışı, imar affı, emekliye ikramiye, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi, vergi borcu yapılandırılması vb. başlıkları içeren torba yasa geçtiğimiz hafta TBMM'den geçti. Ancak yoğun bir beklentinin oluştuğu erken emeklilik için bir düzenlemenin yer almadı.

EYT MÜJDESİ VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşullarının mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, Bağ-Kur Kanunu ve Emekli Sandığı Kanunundaki hükümlere göre belirlendiğini söyledi.

Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için; belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerektiğini belirten Çalışma Bakanı, “Söz konusu koşullardan herhangi birinin eksik olması halinde, sigortalının emekli olarak değerlendirilmesine ve aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Sarıeroğlu'nun açıklaması, önümüzdeki günlerde yaşa takılanlar için herhangi bir düzenlemenin olmadığının sinyalini verdi. Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için; belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekiyor.