3 Mart 2023 Resmi Gazete kararlarında bugün! EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı, yürürlüğe girdi mi?

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT konusu sonunda çözüme kavuştu. EYT'nin Meclis'te kabul edilmesinin ardından teklifin Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyordu. Bugün gelen son durum bilgisi ile konu netlik kazandı. EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı, yürürlüğe girdi mi? İşte 3 Mart 2023 Resmi Gazete kararları...

EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı, soruları gündemdeki öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş EYT teklifinin TBMM'den geçmesinin ardından gözlerini Resmi Gazete kararlarına çevirmişti. Peki ama EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı, yürürlüğe girdi mi?

EYT RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

EYT Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konu hakkında yayımlanan kanun detayları:

EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SSK kapsamında aylık talep edecekler 4A SSK; Bağ-Kur kapsamında aylık talep edecekler 4B Bağ-Kur seçeneğini işaretleyecekler. Banka bilgileri de seçildikten sonra başvuru tamamlanacak.

Çalışan EYT'liler, SGK'dan "emeklilik hakkı" yazısı alarak işverene teslim ettikten sonra işlerinden ayrılabilecekler. Çalışmayanlar ise emekli olmak için SGK'ya tahsis talebinde bulunacak. Memurlar, kurumlarına "emekli talep" formuyla müraacat edecekler. Bağ-Kur'lular "emekli olabilir" yazısına ihtiyaç duymayacak.