EYT meclisten geçti mi? EYT yasası son durum nedir?

2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT yasası son durumu merak ediliyor. Milletvekillerinin deprem bölgesinde olması nedeniyle çalışmalarına 3 hafta ara veren Meclis çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Genel Kurul'da öncelikle emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif ele alınacak. Peki, EYT meclise ne zaman gelecek? EYT yasası son durum nedir?

EYT yasası ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardından çalışmalarına ara veren Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya giriyor. Peki, EYT meclise ne zaman gelecek? EYT yasası son durum nedir?

EYT MECLİSE NE ZAMAN GELECEK?

Haftalık çalışmasına 28 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklifle, 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayanların, 9 Eylül 1999'da ve sonrasında çalışmaya başlamalarına rağmen borçlanmayla sigortalılık başlangıç tarihini 9 Eylül 1999 öncesine çekenlerin mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak.

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT'lilerin mart ayının 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu. Verilen ara nedeni ile bu sürenin sarkabileceği tahmin ediliyor.