Masada tek bir formül var! EYT için ne Hollanda ne de Almanya modeli! Flaş EYT açıklaması...

EYT için ne Hollanda ne de Almanya modeli! Masada tek bir formül var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, heyecanla beklenen konu hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şu an masada sadece bir tane EYT modelinin olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, ''Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok.'' ifadelerini kullandı. Milyonlarca EYT'linin heyecanla beklediği konu hakkında detayları haberimizde derledik.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Uzun zamandır gündemde olan konu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olmuş prim ve yıl şartını tamamlamış fakat emekli olamamış vatandaşlar için çözüm arayışı devam ediyor.

EYT İÇİN NE HOLLANDA NE DE ALMANYA MODELİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Vedat Bilgin, Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

EYT SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncellikli gündemi arasında bulunan EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bakan Bilgin açıklamasında Çalışma Grubu kurulduğunun müjdesini vermişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek."