Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenleme yapılacak mı?

Torba Kanun'' dolayısıyla yeniden umutlanan EYT’li okuyucular kendileriyle ilgili bir hüküm olup olmadığıyla ilgili araştırmalarına devam ediyorlar.

Türkiye'de milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaş bulunmaktadır. 24 Haziran seçimlerinden önce MHP başta olmak üzere partiler tarafından EYT için vaat verilmişti. Ancak EYT düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisine geldiğinde oy çokluğu ile düzenleme kabul edilmedi. Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri aksam.com.tr'de

ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ERKEN EMEKLİLİKTEN KİMLER YARARLANACAK?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti. SSK'lı da 8 Eylül 1999'a kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi. 8 Eylül 1999'dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur'lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu. Emeklilik için primi tamamlayıp yaşı bekleyenlere müjde niteliği taşıyan düzenleme, Genel Kurul'da kabul edilir ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa, 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayanlar emeklilik şansını yakalayacak.