EYT başvuruları başladı, ne zaman? EYT başvuru şartları neler?

EYT teklifi TBMM'den geçti. Bunun üzerine emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş EYT detayları hakkında araştırmalara başladı. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin, 24 yıldır gündemde olan EYT'nin çözüme kavuştuğunu belirtti. Peki, EYT başvuru şartları neler? EYT başvuruları başladı, ne zaman?

EYT başvuru şartlarına dair detaylar merak ediliyor. Emeklilik Yaşa Takılanlar (EYT) için beklenen gelişme nihayet çözüme kavuştu. 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak olan gelişme hakkında detaylar araştırılıyor. Peki, EYT başvuru şartları neler? EYT başvuruları başladı, ne zaman?

EYT BAŞVURULARI BAŞLADI, NE ZAMAN?

EYT başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların, EYT'nin Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesiyle yapılması bekleniyor. Emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yapacak.

EYT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı? EYT Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacak?

EYT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.