EYT son durum nedir SGK başkanından önemli açıklama

Emeklilik gün sayısını tamamladığı halde yaş engelinden dolayı emekli olamayan vatandaşlar, bu konunun bir netlik kazanmasını heyecanla bekliyorlar.

Erken emeklilik konusunda son olarak SGK Başkanı yeni bir açıklama daha yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı , erken emekliliğin büyük bir maddi külfet yaratacağını dile getirdi. Bağlı,"200 milyar lira varsa emekli edelim. Yıllık 20 milyar lira ödeme yapıyoruz. Bunu bugünkü sistem kaldıramaz. Bunun için primleri yüzde 100 artırıp, maaşları yüzde 50 düşürmek gerekiyor. Şu anda kadınlarda 58, erkeklerde 60 emeklilik yaşı uygulanıyor. 

Buna rağmen bunu delmeye çalışıyorlar. Önceleri çıraklık eğitiminin emeklilik başlangıcı alınmasını istediler. Şimdi de staj süresinin emeklikten sayılması isteniliyor. Böylece bir süre sonra emeklilik yaşının yeniden düşürülmesine kadar gidecek" dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN EYT İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı  ifade ediyoruz. Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda  çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti  alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine  tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti  alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve  çalışmamız söz konusu değil.