Evlilik kredisi 21 Mayıs'ta yatacak

150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin ödemesi 21 Mayıs'ta yapılacak. Desteğe deprem bölgesinde en çok Hatay'dan başvuru yapıldı.

Devletin yeni evleneceklere destek için açıkladığı 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin liralık faizsiz 'evlilik kredisi'nin hesaplara yatırılacağı tarihi netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur özdemir Göktaş, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak" diye konuştu.

8563 ÇİFT BAŞVURDU

Projede önceliği deprem bölgesine verdiklerini ve zamanla Türkiye geneline yayılacağını belirten Göktaş, "Gençlerimize motivasyon oluşturmak ve evlilik sürecinde destek olmak için bu fon uygulamasına pilot bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'in de Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden başladık. En çok başvuruyu da Hatay'dan aldık. Bugün itibarıyla fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan yaklaşık 2 bin 13 gencimize de evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik" dedi.

Evlilik kredisinde, 30 yaşından gün almama ve önce nikahın kıyılması şartı aranıyor.