'Evet' kararı not artışının önünü açabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yaptığı son değerlendirmesinde Türkiye’deki referandum sonucunun ekonomik reformlar için alan oluşturabileceğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, “Referandum, ülke kredisi için pozitif olacak ekonomik reformlarda canlanmaya olanak sağlayabilir” ifadelerine yer verildi. 

Reformlar hızlanabilir

Açıklamada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in referandum sonucunun politik belirsizliği kaldırarak hükümete mayıs ayından itibaren özellikle vergi sistemi ve yatırım ortamına dair ekonomik reformları hızlandırma imkanı sağladığını belirttiği vurgulandı. Açıklamada, "Türkiye’de mali ihtiyatın korunmasına olan siyasi bağlılık güçlü. Örneğin bütçe açığının hedefler içerisinde tutulması için geçen sene gelir artırıcı tedbirler yürürlüğe sokuldu. Türkiye’nin mali boşluk payı mevcut. Ülkenin kamu borcunun gelirlerine oranı “BB” kategorisinin ortalamasının altında” denildi.

İstikrarlı büyüme vurgusu

Türkiye'nin önünde yakın vadede bir seçim olmadığı belirtilen açıklamada, kredi notuna ilişkin değerlendirmede önümüzdeki dönemde istikrarlı ve sağlam büyümenin desteklenmesindeki başarının önemli yer tutacağı kaydedildi.