2021 Evde bakım maaşı Temmuz zammı ne kadar? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Temmuz ayı evde bakım maaşı zammı merakla bekleniyor. Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca belirlenen evde bakım maaşı muhtaş vatandaşlara ödenen destek paraya Temmuz ayında zam yapılacağı belirtiliyor. 2021 Temmuz ayında ortaya çıkacak olan enflasyon farkı doğrultusunda yapılacak olan zamlar ne kadar? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı Temmuz zammı bir çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. İnternet aramalarında sıklıkla gündeme gelen 2021 Temmuz ayı zammı ile evde bakım maaşı ne kadar olacak? Evde bakım maaşına zam yapılacak mı?" soruların yanıtları ve yeni gelişmeleri bu haberimizde derledik.

2021 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı memur emekli ve evde bakım maaşı gibi sosyal yardım paralarından yararlanan vatandaşlar için zaman ayı olarak kabul ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilerin ailelerinden koparılması için ödenen evde bakım parası da Temmuz ayında zamlanan kalemler arasında yer alıyor.

Evde bakım maaşları memur maaş katsayısı oranında yılda 2 defa zamlanıyor. Ocak ayında yapılan zammın ardından Temmuz ayında yapılacak olan zam ise Ayın ilk günlerinde belli olacak.

2021 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL?

2021 evde bakım maaşı ne kadar kaç TL sorusunun yanıtı da birçok vatandaş tarafından arama motorunda merak edilen ve araştırılan konular arasında. Evde bakım parası Ocak ayında gelen zam ile birlikte 1654 lira olarak ödenmeye başlanmıştı. Temmuz ayında ise evde bakım maaşına en az yüzde 7.56 oranında zam gelmesi bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar E-devlet üzerinden ya da maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile almaları durumunda SMS ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. E-devlet üzerinden yapacağınız sorgulamalarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım ve sosyal destek ödemeleri sekmesinde ulaşarak evde bakım maaşı bölümünden maaşınızı sorgulayabilirsiniz. Ziraat katılım Bankası aracılığı ile evde bakım parası alan vatandaşlar ise 4747'ye bakiye yazarak SMS gönderebilir.