Ev fiyatları 13 milyona kadar çıkıyor! Çengelköy'de 1 milyarlık projenin temeli atıldı

Tahincioğlu, Nidapark Çengelköy projesini 25 bin liradan başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sundu. Özcan Tahincioğlu, yatırımda hız kesmediklerini söyledi.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Tahincioğlu; konut projelerine bir yenisini daha ekledi ve Çengelköy'ün merkezinde, içerisinde tarihi ağaçları barındıran Nidapark Çengelköy projesini satışa sundu. Yatırım değeri 1 milyar TL'yi bulan projede metrekare fiyatları 25-28 bin TL arasında değişiyor. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, pandemiye rağmen yatırımda hız kesmediklerini, bu yıl için toplam 2 milyar TL'lik yatırım hedefi koyduklarını belirtti.

SIRADA GÖCEK PROJESİ VAR

Tahincioğlu, şöyle konuştu: "Markamızı korumak ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için kurduğumuz Tahincioğlu Yönetim Hizmet ve Nidapark Gayrimenkul Danışmanlık firmalarına yenilerini ekleyeceğiz. Ayrıca bu sene İstanbul ve İstanbul dışında butik projelerimiz gündeme gelecek. İstanbul dışındaki projemiz için sona geldik. Göcek'teki projemiz yakında ön satışa çıkacak." Tahincioğlu, Nidapark İstinye Vadi'nin de çok yakında ön satışa çıkacağını aktardı.

MALİYETLER UÇTU, FİYATLAR ARTACAK

2020'Yİ rekor satışla kapadıklarının altını çizen Tahincioğlu, "Yıllık satış hedefimizi aşarak 2020'yi 2 milyar 250 milyon TL'nin üzerinde kapattık ve 2021'e çok güçlü bir giriş yaptık" dedi. Arsa ve inşaat maliyetlerindeki yükselişle fiyatların yükseleceğini de belirten Tahincioğlu, "Demirin TL bazında 6 aylık artışı yüzde 120'nin üzerine çıktı, betonda da artış yüzde 40'ı geçti. Bu rakamlar ister istemez konut fiyatlarına yansıyacak. Şu anda gayrimenkulde alım yapmak için en uygun zaman" diye konuştu.

TARİHİ KÖŞKÜ DE RESTORE EDECEK

Nidapark Çengelköy'de 12 blokta 207 konut yer alırken, fiyatlar 2.9 milyondan 13 milyon liraya kadar çıkıyor. Projeyi hayata geçirirken arazideki 200-300 yıllık ağaçların korunmasına özen gösterdiklerini söyleyen Tahincioğlu, proje içerisinde tarihi bir eser olan Çaprazlı Köşkü'nün de bulunduğuna dikkat çekerek, "Eser, tarafımızca restore edilerek hayata geçirilecek" dedi.