Ev alana 15 bin TL destek başladı

İlk evini alacaklar için 15 bin liraya kadar destek sağlayacak 'konut hesabı'na başvurular dün başladı. Bankalar yeni hesap açılımı için özel fırsatlar sunuyor.  

Vatandaşı konut hayaline bir adım daha yaklaştırmayı hedefleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, ‘konut hesabı’ uygulamasına başvurular dün başladı. Uygulamayla bankalarda konut hesabı açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara konut edinim tarihindeki birikimin yüzde 20’sine kadar devlet katkısı ödenecek. Ev alan vatandaşlar bu hesabı açtırırsa 15 bin TL’ye varan oranlarda destek alabilecek. Vatandaşın tasarrufunu kendilerinde değerlendirmesini isteyen bankalar birbirinden avantajlı konut hesapları oluşturdular. Türk Ekonomi Bankası, Halkbank, Ziraat, Garanti, İş Bankası ve Albaraka yönetmeliğin hayata geçtiği tarihten bu yana konut hesabı hazırlıkları yapan kuruluşlar arasında yer alıyor. 

İLK KATKI 2019 YILINDA

Destekten yararlanmak isteyenlerin en az 3 yıl birikim yapıp ilk evini alması gerekiyor. Bu hesapta para biriktiren katılımcılar, 2019'da devlet katkısının sahibi olabilecek. 

İlk konutu olmalı

Bu arada devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesiyle devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamayacak.