Eti Bakır, dünyanın tedarik merkezi olacak

Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri, gelişen endüstrinin çatı denetim kuruluşu Responsible Minerals Initiative (RMI) onaylı üretici belgesini almaya hak kazandı.

Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri, gelişen endüstrinin çatı denetim kuruluşu Responsible Minerals Initiative (RMI) onaylı üretici belgesini almaya hak kazandı. OECD sorumlu tedarik zinciri rehberi kriterlerine sağladığı uyumla uluslararası bir başarı elde eden şirket, rekabette önemli kazanım elde ederek küresel tedarik zincirinde avantaj sağladı.

DEVLERİN ARASINDA

Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi Genel Müdürü Emre Kayışoğlu, "Bu belgeyle kobalt, bakır ve çinkoyu OECD standartlarına uygun olarak ürettiğimiz belgelendi. Maden teknolojilerindeki bilgi birikimi ve ileri teknolojimizi küresel alanda bir kez daha kanıtlarken, ortaya koyduğumuz sorumlu üretim politikasını da tescillemiş olduk" dedi. RMI'ın denetlediği şirketler arasında Mercedes, Apple, GE gibi devler bulunuyor.