Esnafın destek kampanyası tam gaz sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara 'Dövizlerini bozdurup Türk lirası ve altına yatırım yapmaları' çağrısı üzerine esnafın destek kampanyaları devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından esnaflar, döviz bozduranlara ücretsiz yemek, çay gibi ikramlarda bulunuyor... 

500 $ bozdurana bedava yemek!

Bilecik-Sakarya karayolunun geçtiği merkeze bağlı Vezirhan beldesinde 'Trabzonlu Yüksel Usta'nın Yeri' adlı bir lokantası bulunan Yüksel Yıldırım, 500 dolar veya euro bozdurana ücretsiz yemek uygulaması başlattı. "500 dolar ya da euro bozdurup makbuzunu getirene yemek bizden" diyen Yıldırım, "Bir hayli ilgi görüyor. İnşallah memleketimize, devletimize faydamız olur. Gelen müşterilerimiz memnun" dedi.

Gün boyu ücretsiz çay ikramı yapıyor

Sakarya'nın Sapanca ilçesi'nde çay ocağı işleten bir esnaf da, döviz bozduran vatandaşlara gün boyu ücretsiz çay veriyor. Esnaf Selçuk Nalbantoğlu, böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor. Nalbantoğlu, "Esnaf arkadaşlarımız da çok iyi karşıladı. Dolarını bozduran birkaç esnaf arkadaşımız da kampanyaya destek verdi. Vatandaş olarak ülkemize destek vermemiz lazım. Kampanyayı devam ettireceğim" ifadesini kullandı. 

Miktarı önemli değil, boz gel!

Konya'da da üç esnaf, dövizdeki artış üzerine ülke ekonomisine katkı sağlamak için dolar bozduranlara çeşitli ikramlarda bulunuyor. Etli ekmek fırını sahibi Hikmet Çetiner, 500 dolar bozdurana Konya'nın yöresel yiyeceği etli ekmek ikram ediyor. Kültür Park'taki tatlıcı Servet Erdem ise tezgahına astığı, 'Miktarı önemli değil Türkiyemiz için döviz bozdurduysanız, tatlı bedava' yazısıyla, döviz bozduranlara tatlı ikram ediyor. Büfe işletmecisi Mustafa Üveyik de döviz bozduranlara bardakta mısır ikram ediyor.  

Düğünde bedava sahne alacaklar

Kampanyaya ilginç bir destek daha var. Tasavvuf müziği alanında faaliyet gösteren 'Anka' ilahi grubu da, 5 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren çiftlerin düğününde ücretsiz sahne alacak. Grubun ayrıca kampanyayı konu alan bir parçaları da bulunuyor. Şiirde, 'Sahip çıkalım vatana, huzur ver ecdat atana, döviz doların satana, yardımı gönder Allahım' deniliyor.