Esnafın borcuna yapılandırma

Esnafın borcuna yeni yapılandırma imkanı geldi. Esnaf ve sanatkarın kredileri yeniden yapılandırılıyor. TESKOMB'un alacağı gecikme faizi iptal edilecek, anapara 18 taksite bölünecek. Daha önce yapılandırılan borçların taksitleri de faizsiz 6 ay ötelendi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kredilerinde yeni yapılandırma müjdesi verdi. Pekcan, TESKOMB kefaletiyle Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde, gecikme faizlerinden vazgeçilerek, anapara borçlarına da 18 taksitle yeniden yapılandırma imkanı sunulduğunu söyledi.

GECİKME FAİZİ YOK

Yapılandırmaya ilişkin duyuruyu sosyal medya hesabından yapan Bakan Pekcan, "Pandemiyle mücadele edilen bu zor günlerde, daha önce borcu yapılandırılan ancak ödeyemeyen veya yapılandırmadan faydalanamayan esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak amacıyla yeni bir kolaylık hayata geçirildi" dedi. Pekcan, gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sağlayan yapılandırmanın 18 Mart 2021 tarihi itibarıyla başlatıldığı bilgisini verdi. Bakan Pekcan, yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam edenlerin de kalan taksitlerinin faizsiz olarak 6 ay süreyle ötelendiğini aktardı.