Esnafın 5 yıl erken emeklilik sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu BAĞ-KUR'luların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesine dönük müjdesi esnaf ve çiftçiyi memnun etti.

Akşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu BAĞ-KUR'luların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesine dönük müjdesi esnaf ve çiftçiyi memnun etti. Yapılacak düzenlemeyle küçük esnaf ve çiftçiler 5 yıl erken emekli olabilecek. Prim gün sayısının SSK'lilerle eşitlenmesinin sevindirici olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Erdoğan'a teşekkür etti. Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımızın prim gün sayısının SSK'lilerle eşitlemesi talebimizin olumlu yönde karşılık bulması esnaf ve sanatkar camiamızda sevinçle karşılandı. Karar ile Anayasa'nın eşitlik ilkesindeki adaletsizlik ortadan kaldırılmış oldu" dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül "Çiftçimizin ve esnafımızın uzun süredir beklediği haberi Cumhurbaşkanımız verdi" dedi.

'SSK'LILARLA EŞİTLENDİK'

■ Murat Ursavaş (Esnaf): Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. SSK'lılarla gün sayımız eşitlendik.

■ Esnaf Kazım Er (Esnaf): 5 yıl önce emekli olacağız. Gerçekten mutlu olduk. Yanımızda çalışanlar 7 bin günde emekli olurken biz 9 binde emekli oluyorduk.