esnafa hibe desteği başvurusu!

Esnafa hibe desteği koronavirüs sürecinde bir çok vatandaşa büyük umut oldu. Hibe desteği için E Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştiren esnaflar ödemelerin yapılacağı tarihi heyecanla bekliyor.

Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken esnaflar için hibe desteği devlet tarafından sağlandı. Söz konusu başvurular e devlet üzerinden gerçekleştirenler şimdi de esnaf hibe desteğinin hesaplara yatacağı günü bekliyor.

BAŞVURULAR 24 HAZİRAN'DA SONA ERECEK!

Salgından etkilenen 1,5 milyona yakın esnaf ve sanatkara hibe desteği başvuruları başladı. Başvurular, 23 Haziran'a kadar sürecek.

Yeni tip koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verilecek.

Destekten 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

1. grup 5000 TL hibe desteği verilecek esnaf için tıklayınız.

2. grup 3000 TL hibe desteği verilecek esnaf için tıklayınız.

Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.