Hibe desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Esnafa hibe desteği başvuruları ne zaman sona erecek?

Esnafa hibe desteği başvuruları devam ediyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından hibe desteği ödemeleri hakkında açıklama yaptı. Koronavirüs pandemisi ile beraber vatandaşlara maddi açıdan kolaylık sağlayan destek ödemeleri, e-devlet üzerinden alınıyor. Hibe desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Esnafa hibe desteği başvuruları ne zaman sona erecek?

Esnafa hibe desteği başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır. 10 Haziran itibarıyla 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3 milyar 472 milyon 19 bin lira hibe destek ödemesi yapıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, resmi Twitter hesabından destek ödemeleri hakkında müjdeli haberi verdi. Hibe desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Esnafa hibe desteği başvuruları ne zaman sona erecek?

ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI UZATILDI MI?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin TL'lik hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23:59'a kadar uzattık." dedi.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre e-devlet üzerinden alınacak.

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre alınacak.

TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı, 2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlar 27 Mayıs Perşembe, 6 olanlar 28 Mayıs Cuma, 8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını yapabilecek.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek.