Esnaf bir aylık cirosunu Getir ile üç günde yaptı

Geniş ürün gamı ve düşük fiyatlara sahip zincir marketlerle rekabette zorlanan mahalle esnafı, dijital platformlarla güç kazandı. GetirÇarşı'ya üye olan işletmeler arasında bir aylık cirosunu 3 günde yapanlar oldu.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Mahalle esnafı, organize perakende marketleri karşısında güç kazanmak için kapıya hizmet vermeye başladı. Getir'in mayıs ayında mahalle esnafını dijitalleşen dünyaya dahil edip daha fazla iş yapmasını sağlamak için hayata geçirdiği GetirÇarşı 5'inci ayında 10 bin esnafa ulaştı. GetirÇarşı CEO'su Kaan Emeç, "Kapısına kilit vurmak üzere olan bakkallar ve daha birçok küçük esnaf GetirÇarşı'ya üye olduktan sonra gelirini katladı. Diyalogda olduğumuz esnaflar arasında sistemimize üye olduktan sonra 1 dükkan daha açmış gibi olduğunu söyleyen de var, 1 aylık cirosunu 2-3 günde yapan da" ifadelerini kullandı.

81 ŞEHRE ULAŞACAK

Market, şarküteri, kasap, kuruyemişçi, pet shop, manav, aktar, balıkçı, yufkacı, turşucu ve kırtasiye olmak üzere 11 farklı kategoride hizmet veren GetirÇarşı, şu anda 14 ildeki 10 bin esnafla çalışmaya başladı. Yıl sonuna kadar hizmet verdikleri il sayısını 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kaan Emeç, gelecek hedeflerinin ise 81 ile ulaşmak olduğunu söyledi. Sisteme üye olmak isteyen binlerce esnafın sırada olduğunu belirten Emeç, yakın gelecekte farklı işletme tiplerini de platforma dahil etmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

İŞLETMELERE REHBERLİK EDİYOR

GetirÇarşı, GetirYemek hizmetinde olduğu gibi faaliyete geçtiği ilk günden bu yana işletmecilerin uygulama üzerinden aldıkları siparişlerin kazancını, ertesi gün hesaplarına yatırıyor. Böylece işletmelerin nakit akışının ve iş döngüsünün kolaylaşmasını hedefliyor. GetirÇarşı ayrıca sisteme üye olan işletmelere sisteme uyum sağlamaları için rehberlik ediyor.

ÇARŞI'DAN EN ÇOK SEBZE MEYVE ALDIK

GetirÇarşı'ya en çok dahil olan esnaf %28 ile bakkal ve yerel marketler oldu. İkinci sırada %16,7 ile şarküteri yer alırken, onu %13 ile pet shop ve kasaplar takip ediyor. Sırasıyla en çok sipariş alan iller İstanbul, Ankara ve İzmir. İşletmeler bazında en çok sipariş %41 ile marketlerden veriliyor. Onu %15 ile şarküteri, %14 ile kuruyemişçi, %8 ile manav ve %6 ile pet shop'lar takip ediyor. En çok verilen balık siparişlerinde hamsi %20 ile birinci oldu.