Esenler'in dönüşümüne 18 milyarlık harcama

Esenler Belediyesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Esenler Belediyesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede 16 bin adet çok riskli alanı tespit ettiklerini, bu kapsamda bugüne kadar 18 milyar lira harcadıklarının söyledi. Şimdi bu alanları teker teker kaldırdıklarını belirten Göksu, "Birinci etapta 16 bin, ikinci etapta ise 40 bin konut kaldırılarak bütün o alanları risksiz hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda 3 bin 494 konutumuz teslim edildi. 3 bin 981 konutumuzda devam ediyor. Şimdi 2. büyük etabımız başlıyor. Yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alan. Burada da şu anda konutlarımız başladı. Bunun yanında Türkiye'nin en büyük bilim merkezi devam ediyor" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı ile kat karşılığı anlaşması yürüttüklerini aktaran Göksu, "Bakanlığımıza Çorlu'da 1 milyon 250 bin kapalı alan, 2 milyon metrekare de açık alan kışla inşaatı yapıyoruz" dedi.

'YAKINDA YENİ DESTEKLER GELİYOR'

Bakanlığın verdiği kadar kendilerinin kira desteği verdiklerini söyleyen Tevfik Göksu, "Biz de 3 bin 500 lira veriyoruz. Şimdi bakanlığın yeni çalışmaları var. Bu hem yarısı sizden, yarısı bizden çalışması hem de vatandaşa para ödeme şeklinde bir çalışma, yakında açıklanacak. Umuyorum ki süreç daha da hızlanır bundan sonra" dedi.