Erciyes'e 13 milyon dolarlık kayak oteli

Her yıl 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği kayak turizminin önemli merkezlerinden Kayseri Erciyes, yeni yatırımlarla ağırladığı turist sayısını artıracak

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Bölgeye son yatırım hamlesi Artaş Grup'tan geldi. Erciyes'te 14 bin metrekarelik alan satın alan grup, arazinin 3 bin metrekarelik kısmında 13 milyon dolar yatırımla 170 yatak kapasiteli 8'inci otelini açtı. 10 ayda tamamlanan Radisson Blu Mount Erciyes, 400 kişiye aynı anda hizmet verecek.

AVRUPA KONSEPTİNDE

Dünyanın önde gelen turizm gruplarından Radisson tarafından işletilecek olan otel, Radisson Grubu'nun da Türkiye'deki ilk kayak oteli olacak. Kalan 11 bin metrekarelik alanda da Erciyes Dağı'nın en çok ihtiyacı olan lounge (etkinlik alanı) yatırımını hayata geçiren Artaş Grup, düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle Avrupa konseptinde bir kayak tesisi olmayı hedefliyor. Kayseri'de ikinci oteli açtıklarını belirten Artaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, "Otelimizle dağdaki yatak kapasitesinin yüzde 40'ını oluşturacağız. Aynı anda 400 kişiyi ağırlayabileceğimiz bu otelde yılbaşı, sömestr tatili gibi özel dönemlerde yüzde 100, yıl bazında da yüzde 55-60 arası doluluk hedefliyoruz. Burada 65 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi. Otelde fiyatların 310 eurodan başlayacağını anlatan Çetinsaya, "Yoğun talebin olduğu sömestr tatilinde ise oda fiyatlarımız 410 euro bandında olacak" ifadelerini kullandı.

Yarısı yabancı turist olacak

Otelde yüzde 50 yerli yüzde 50 yabancı ağırlamayı planladıklarını anlatan Çetinsaya, "Rusya ve Ukrayn'dan güçlü bir talep var. Yerli turistin de ilgisinin oldukça yüksek olduğunu gözlemliyoruz" dedi. Oteli 12 ay açık tutmayı hedeflediklerini anlatan Çetinsaya, bu kapsamda mart sonrasında kamp ve spor turizmi için çalışma yaptıklarını kaydetti.