Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Gözler Nisan ayı enflasyonunda!

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte enflasyon oranları ile ilgili aramalar da hız kazandı. Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre, Enflasyon martta yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 oldu. Peki, Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Nisan ayı enflasyon beklentisi nedir, belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Enflasyon verileri her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Enflasyon martta yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 olarak kaydedildi. Peki, Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Nisan ayı enflasyon beklentisi nedir, belli oldu mu?

NİSAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Nisan ayı enflasyon oranları Ramazan Bayramı sonrası 5 Mayıs Perşembe günü açıklanacak.

Enflasyon tahmini henüz açıklanmadı. Tahmini rakamlar belli olduktan sonra haberimiz içerisinde yer alacak.

MART AYI 2022 ENFLASYONU NEDİR?

TÜİK, Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Enflasyon martta yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Nisan ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Nisan ayı için yüzde 29,88 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 29,88 artış gerçekleşti.