2022 Haziran ayı enflasyon tahmini kaç oldu? Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayı zammını bekleyen memur ve emekliler TÜİK tarafından açılanacak rakamları öğrenmek istiyor. Peki, enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler

Haziran ayı enflasyon rakamları gündemde araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. TÜİK Mayıs ayı verilerine göre, TÜFE yüzde 2,98 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 73,50 seviyesine yükseldi. Gözler Temmuz zammında etkili olacak enflasyon zammına çevrildi. Peki, enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

BAKAN NEBATİ'NİN ENFLASYON AÇIKLAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gelire Endeksli Senetlerin ihracını duyurduk, talepleri topladık. Talepler çok olumlu oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz.

Ülkemizde üretim, ihracat ve yatırımlar, küresel, bölgesel tüm olumsuz gelişmelere rağmen artışını güçlü bir şekilde sürdürürken istihdam piyasasındaki olumlu görünüm de devam etmektedir.

2022 yılının ikinci çeyreği ve sonrasına ilişkin öncü göstergeler ılımlı bir iç talebe ve güçlü bir ihracata işaret etmektedir.

90'lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu iktidara geldiğimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düşürdüğümüz gibi tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Gelire Endeksli Senetlerin ihracını duyurduk, talepleri topladık. Talepler çok olumlu oldu.