Enflasyon ne zaman açıklanacak? Milyonlarca memur ve emeklinin gözü bu haberde

6 aylık enflasyon oranları, TÜİK tarafından 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle kesinlik kazanacak. Kabine Toplantısı'nın ardından memur ve emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, ''5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın ardından gözler emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren memur ve emekli maaşı zam oranı, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Bununla birlikte enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı da büyük merak konusu oldu.

TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamları, 5 Temmuz Çarşamba günü duyurulacak.

Böylece memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da enflasyon verilerinin netleşmesiyle kesinlik kazanacak.

SÜREÇ BAŞLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili sürecin başladığını açıkladı.

Başkan Erdoğan, 5 Temmuz Çarşamba günü altı aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacağını belirterek, "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Tatile girmeden evvel meclis onayı gerektiren tüm hususları parlamentomuzun takdirine sunacağız" dedi.

2023 yılının ikinci yarısında brüt asgari ücret tutarının 13 bin 414 liraya, net asgari ücret tutarının ise 11 bin 402 liraya yükseltildiğini hatırlatan Başkan Erdoğan, "Böylece asgari ücrete yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını da içeren bir zam yapmış olduk. Son 21 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize bugün de sahip çıkıyoruz. Özellikle toplumumuzun kırılgan kesimlerini hayat pahalılığının etkilerinden korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.