Enerjisa'dan ‘yeşil turizm'e güçlü destek

Ayvalık'tan sonra tarihi Birgi Köyü'nde de yeşil turizm için proje geliştiren Enerjisa, köyde kalkınma modelini hayata geçirecek.

AKŞAM

SERDAR SAĞLAM

İzmir'in tarihi Birgi köyü, Balıkesir Ayvalık'tan sonra Enerjisa'nın Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) yeşil destinasyon modelinin ikinci durağı olacak.

HAYATİ ÖNEMDE

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, "Daha İyi Bir Gelecek vizyonumuzun ışığında ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörünün, sürdürülebilir uygulamalar ve yenilenebilir enerji ile dönüşebileceğini SENTRUM ile daha önce Ayvalık'ta ispat etmiştik. SENTRUM gerek farkındalık çalışmalarımız gerekse İşimin Enerjisi çatısı altında geliştirdiğimiz projeler ile taçlandı. Birgi'de de paydaşlarımızla birlikte daha iyi bir gelecek için çalışmaya, SENTRUM Projesi ile de başarı hikayesi yazmaya devam edeceğiz" dedi.

Projeye destek veren Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton da "Turizmden geçimini sağlayan bölge halkına ekonomik fayda sağlarken doğayı koruyan, yeşil ve sürdürülebilir modeller geliştirmek hayati önem taşıyor" diye konuştu.

DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK

Destekçiler arasında yer alan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, TGA, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Enerjisa paydaşlığında hayata geçen SENTRUM projesi kapsamındaki çalışmalar, ülkemizin yeşil dönüşümüne katkı sağlayacak" dedi.