Enerjide ihale rüzgarı esiyor: 11 bölgeye ön lisans 

Rüzgar enerjisinde ön lisans ihaleleri başladı. Yarın tamamlanacak ihalelerle toplamda 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilecek.

Enerji sektöründe ihale rüzgarı esiyor... Dün başlayan rüzgar enerjisi ön lisans ihaleleri yarın tamamlanacak. Ve böylece toplam 11 bölge için  710 megavatlık ön lisans verilecek. Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santralı kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk günü tamamlandı.

Enerjisa'dan erciyes res

Toplamda 80 megavatlık Kayseri-Niğde bölgesinde, en düşük teklifi veren firmalardan Enerjisa'ya 65, Esengüç Enerji Yatırım AŞ'ye 15 megavatlık kapasite tahsis edildi. Kayseri-Niğde bölgesinde kilovatsaat başına 2,90 dolar/cent teklif veren Enerjisa Enerji Üretim AŞ'ye 65 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulunurken, şirketin kuracağı santralın adı Erciyes RES olacak. Bölgede, kilovatsaat başına eksi 0,01 dolar/cent teklif veren Esengüç Enerji'ye ise 15 megavatlık kapasite tahsisi yapılacak.  

4 FİRMAYA 120 MEGAVAT

Adana bölgesi için de en düşük teklifi veren 4 firmaya toplam 120 megavatlık kapasite tahsis edildi. Bölgede kilovatsaat başına 4,74 dolar/sent teklif veren Akdeniz RES Enerji Yatırım Üretim AŞ'ye 60 megavat, kilovatsaat başına 4,78 dolar/sent teklif veren CGN Enerji Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret şirketine ise 32 megavat kapasite tahsis edildi. 

Santral kuracaklar

Aksaray-Kırşehir-Nevşehir bölgesi için ise kilovatsaat başına eksi 1,15 dolar/centle en düşük teklifi veren RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. RES Anatolia Holding AŞ'ye 60 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulundu. Şirketin bu bölgede kuracağı santralın adı Opal RES olacak. Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgesi için kilovatsaat başına en düşük teklifi veren firmalardan Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ'ye 40, Simge RES AŞ'ye 20 megavat olmak üzere toplamda 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.