Enerji Bakanı Albayrak Rus Gazprom'la görüştü 

Bakan Albayrak, Gazprom CEO'su Aleksey Miller ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmenin gündem maddesi enerjide işbirliklerinin yanı sıra doğalgaz boru hattı Türk Akımı oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gazprom CEO'su Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabul etti. Albayrak ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini ele almak üzere Türkiye'ye gelen Gazprom'un CEO'su Miller'ın görüşmesi, Beşiktaş'taki Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşti. Heyetlerarası toplantıya ise, Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Safa Uslu ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan  katıldı. 

45 DAKİKA SÜRDÜ 

Bakan Berat Albayrak, “Rusya ile iş birliğimizin daha iyi bir safhaya taşınmasını umut ediyoruz” dedi. Albayrak ve Miller arasında yaklaşık 45 dakika süren baş başa temasların ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. 

Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Albayrak, Gazprom heyetini uzun bir süre sonra İstanbul'da görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 9 Ağustos sonrası, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin 24 Kasım öncesinden daha iyi bir noktaya geldiğine dikkati çeken Albayrak, "En kısa sürede bu ilişki çerçevesinde enerji alanında da inşallah çok daha olumlu güzel adımlar atacağız. Bu iş birliğinin daha iyi bir safhaya taşınmasıyla ilgili umudumuzu hep ön planda tutuyoruz” diye konuştu. 

Bölgesel işbirliği 

Rus Devlet Başkan Yardımcısı ve milletvekili Aleksander Babakov'un da bulunduğu heyette ise Miller dışında Gazprom Başkan Yardımcıları Vitaly Markelov ve Aleksander Medveyev ile şirket yetkilileri yer aldı. Görüşmede, Türk Akımı, Türkiye'nin Rusya ile kontratından kaynaklı hakları için başlattığı tahkim ve enerji işbirliğiyle ilgili konuların ele alındığı belirtildi.