En yeni izmitli Almanya’ya yola çıktı

Hyundai fabrikasının en yeni modeli i20 Active bantlardan çıktı. İlk ihracat Almanya'ya yapılırken modelin Türkiye satışı 2016 yılında başlayacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan 1.7 milyar TL tutarındaki ek yatırımla yıllık üretim kapasitesini iki kattan fazla artıran Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda i20 ailesinin yeni üyesi olan i20 Active bantlardan inmeye başladı. Hyundai model yelpazesinin Türkiye’de en çok tercih edilen otomobili olan i20’nin, crossover gövde tipine sahip olan Active ile birlikte fabrika bu yıl toplam 226 bin adetlik üretime ulaşacak. 

AVRUPA'DA TALEP ÇOK

Avrupa’da i10 ve i20 modellerine olan taleplerde artış yaşandığı için Hyundai Assan’ın ihracatı da hedeflenen rakamdan yüksek gerçekleşmiş olacak. Yüzde 5 oranında artış elde edilerek 2015'te tam 201 bin adetlik ihracat gerçekleştirilmesi ve tüm zamanların rekorunun kırılması hedefleniyor. 

12 BİN ADET ÜRETİLECEK

İlk etapta sadece Avrupa pazarı için üretime alınan i20 Active’in ilk üretilen modeli, Almanya’ya gönderilmek üzere bantlardan inen araç oldu. 2015 sonuna kadar toplam 1.000 adet, 2016 yılındaysa 12 bin adet i20 Active üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yeni modelin Türkiye satışı da önümüzdeki yıl başlayacak.

Küçük güçlü motor

Marjinal olmayı seven ve maceraperest ruha sahip olanları hedefleyen Hyundai i20 Active, özellikle etkileyici outdoor tasarımı, i20 Coupe modelindeki gibi ters altıgen ızgarası, yerden yüksek yapısı ve 120 beygir gücündeki 1.0 Turbo motor seçeneğiyle öne çıkıyor.