En pahalı modeli İstanbul’dan gitti

Cenevre’de Mercedes’in en pahalı modeli İstanbul’dan fuara gitti. Özel üretim V Serisi, 215 bin dolara satılıyor. 

SÜMER DEMİRCİLER

Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki görkemli standında Mercedes-Benz en çok yenilik sergileyen markaların başında geldi. Alman üretici yeni C-Serisi, AMG C 43, Mercedes-AMG GT 4MATIC 4 Kapılı Coupé, Mercedes-AMG G 63, X 350 d 4MATIC, smart EQ fortwo ve forfour ile Plug-in Hybrid ailesi yeni üyeleri C 300 de ve E 300 de modellerinin dünya tanıtımlarını yaptı.

ÖN TASARIMINDA DEĞİŞİKLİK

Markanın yenilikleri arasında C Serisi’nin makyajlanmış versiyonu dikkatleri üzerine çekti. Daha sportif ve modern görünüme kavuşan C Serisi’ndeki en büyük görsel değişim aracın ön tasarımının yanında iç mekan ve aydınlatmaya odaklanıyor. 

SUPRA’nın GERİ DÖNÜŞÜ

Cenevre Fuarı’nda yeni jenerasyon Auris’in dünya tanıtımını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda spor otomobil efsanesi “Supra” modelinin yeniden dönüşünü simgeleyen GR Supra Racing konsept aracını da beğenilere sundu. Toyota fuarda yeni Aygo’yu da ziyaretçilerle tanıtırken, geleceğin elektrikli otomobillerinden izler taşıyan Concept-i serisi elektrikli aracı da tanıtıldı. 

Volkswagen ATAK için hazır

Volkswagen 2020 yılından itibaren fuarlarda gösterdiği elektrikli araçlarını yollara çıkarmaya başlayacak. Marka Cenevre’de ID ailesinin bir yeni üyesini daha tanıttı. Yeni VIZZION ile markanın elektrikli araçlarının sayısı 3 oldu. VW daha çöce SUV modeli I.D. CROZZ’u göstermişti. 

YENİ NESİL AUDI A6 

Lüks segmentte atılım yapan Audi, yeni nesil Audi A6’yı tanıttı. Audi ayrıca fuarda ilk kez ürettiği tümüyle elektrikli modelinin prototipini sergiledi. Lüks otomobillere has bir hacim ve konfor sunan sportif SUV, aynı zamanda uzun yolculuklara uygun bir menzile sahip. 

‘Dizel hibrit’ modeliyle şaşırttı

Diğer üreticiler ‘dizel’ üretimini durdurma kararı alırkın Mercedes C Serisi dizel hibrit modelini tanıttı. 

El emeği göz nuru bir lüks

Mercedes’in hemen yanındaki Okçu standındaysa Alman markanın en pahalı modelleri yer aldı. Mercedes-Benz’in global resmi ortağı olan Okçu firması, iç mekanını el yapımı deri koltuklardan dijital uygulamalara, izolasyondan özel kaplamalara kadar lüks hale getirdiği V Serisi’ni sergiliyor. Ağırlıklı olarak el işçiliğiyle, özel malzemeler kullanılarak İstanbul’da üretilen araçlar, ardından Mercedes’e geri 

gönderilip, dünya pazarlarında satılıyor. Okçu’nun üretimi V Serisi, vergisiz fiyatları dikkate alındığında fuarda sergilenen en pahalı Mercedes modeli unvanını da kazandı.

FİYATI MALZEMEYLE DEĞİŞİYOR

Okçu imzalı V Serisi, kullanılan malzeme ve işçilik seviyesine gore değişmekle birlikte 215 bin dolardan başlayan fiyatlarla müşterilerle buluşuyor.

Skoda’dan yeni vizyon   

Skoda, ‘Vision X’ konseptiyle, yeni bir sınıfa adım atacağının sinyalini verdi. Bu yeni hibrit teknolojili konsept, Kodiaq ve Karoq’un ardından gelecek yeni kompakt crossover modelini müjdeliyor. Marka ayrıca, Octavia, Kodiaq ve Superb’de dijital gösterge paneli sunmaya başlıyor.