İşsizlik maaşı şartları nelerdir?

Vatandaşlar bu sene bir işsize ne kadar işsizlik maaşı ödeneceğini ve maağ bağlanabilmesi için şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Bir işsize işsizlik parası olarak ödenebilecek en yüksek tutar brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor.

Asgari ücrete yapılan zammın ardından işsizlik maaşı da yükseldi. Bu sene işsiz kalan vatandaşlar 2020 işsizlik maaşı ile ilgili araştırma yapmaya başladı. İşsizlik maaşının hangi durumlarda ve nasıl alınabileceği İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinde açıklanıyor. İşsizlik maaşı şartları ve 2020 işsizlik maaşı tutarları haberimizde..

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI 2020 NE KADAR OLDU?

Bir işsize işsizlik parası olarak ödenebilecek en yüksek tutar brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. 2020 için işsizlik ödeneğinin üst sınırı 2.336 TL oldu. Asgari ücret üzerinden çalışan bir kişiye ise 1.168 TL işsizlik parası verilecek. Ancak bu miktar mayısta işsiz kalanlar için geçerli.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

Sigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için yine Kanunda belirtilen süre ve miktarda yapılan ödemedir.