En düşük, en yüksek emekli maaşı ne kadar? 4A/4B/4C bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Emekli maaşları yılda 2 kez zam alıyor. Temmuz ayına az bir zaman kala emekli vatandaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. TÜİK geçtiğimiz günler 5 aylık enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran ayında açıklanacak yeni rakamlarla beraber En düşük, en yüksek emekli maaşı ne kadar? 4A/4B/4C bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? sorularının yanıtına cevap gelecek.

En düşük, en yüksek emekli maaşı yakından takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz günlerde5 aylık enflasyon rakamlarının kamuoyuyla paylaştı. Mayıs ayında enflasyon 39,59 oldu. En düşük, en yüksek emekli maaşı ne kadar? 4A/4B/4C bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

EN DÜŞÜK, EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Henüz son ayın rakamları netleşmedi. Bu nedenle emekli maaşları için net bir tahminde bulunmak zor. Temmuz ayıyla beraber açıklanacak son enflasyon rakamları ile en düşük ve en yüksek emekli maaşı belli olacak. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükseltilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız." dedi.

4A/4B/4C BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

SGK kapsamında 3 adet sigorta sistemi bulunur. Bunlar 4A, 4B ve 4C şeklindedir. Çalıştığınız sigorta sistemine yatırılan primlerin hesaplaması yapılırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanıyor. Emekli maaşını hesaplamak isteyenler SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolayca sorgulama yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.