En değerli tatil beldesi Bozcaada

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve güvenli ticaret platformu GABORAS,‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi' raporunu açıkladı.

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve güvenli ticaret platformu GABORAS,‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada. Yazlık ev metrekare fiyatlarının yaklaşık 11 -12 bin TL bandında olduğu görülen Bozcaada’yı, Çeşme ve Adalar takip ediyor. Pandemiyle birlikte yazlık ev talebinin giderek arttığı bu yıl bir önceki yıla göre değerini en fazla artıran tatil beldesi ise araştırma sonuçlarına göre, yüzde 32’lik fiyat artışıyla Kemer oldu. Kemer’i Marmaris ve Anamur takip etti.

İSTANBUL’DA ADALAR

Çeşme’de ise metrekare fiyatları 9 bin TL. İstanbul’dan fazla uzaklaşamayanların yazlık almak için tercih ettiği yerlerden biri de Adalar. Adalar, 9 bin TL’lik ortalama metrekare fiyatıyla üçüncü sırada yerini alıyor. Adalar’ı, Bodrum, Kaş, Urla, Marmaris, Kemer, Datça ve Foça izledi.

YAZLIK EV TALEBİNDEKİ ARTIŞ SÜRECEK

GABORAS Ceo’su Kurtuluş Altun, “Bu yıl değer artışının yüzde 25’in üzerine çıktığı toplam 6 tatil beldesi olduğunu görüyoruz. Pandemi tatil alışkanlıklarımızı geçici olarak değiştirmiyor. Yazlık ev yatırımları da bunu gösteriyor. Bu kalıcı bir değişim. Yazlık ev talebinin sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.