En çok ‘fiyat endeskleri’ni merak ettik

TÜİK Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, kurumlarına yapılan ‘istatistiki bilgi talebi’ başvurularına; bir gün gibi kısa bir sürede yanıt verdiklerini söyledi. Şahin, en çok merak edilen konuların başında; ‘Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) geldiğini açıkladı. 2016 yılı verilerini de paylaşan Şahin, yapılan başvuruların yüzde 36’sını ‘Yİ-ÜFE’, yüzde 25’inin ‘nüfus bilgileri’, yüzde 17’sinin ‘Tüketici Fiyat Endeksi’nin oluşturduğunu söyledi.

SONER KAN - ADANA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, geride bıraktığımız 2016 yılında kurumlarına yapılan; ‘istatistiki bilgi talebi’ başvurularında ilk sırayı ‘Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ (Yİ-ÜFE) ile ilgili bilgi taleplerinin aldığını söyledi. Başvurulara bir gün gibi kısa bir sürede yanıt verdiklerini de anlatan Şahin, ‘nüfus bilgileri’ ile ‘Tüketici Fiyat Endeksi’ bilgilerinin de merak edilen konular arasında yer aldığını anlattı.

BİR GÜNDE YANIT VERİLİYOR

Durmuş Ali Şahin, TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü olarak, ‘Resmi İstatistik Programı’ kapsamında üretilen ve yayımlanan; ‘nüfus’, ‘enflasyon’, ‘sanayi’ ve ‘milli gelir’ gibi konularda yazılı ve elektronik ortamda kendilerinden bilgi talep edildiğine dikkat çekti. Şahin, söz konusu başvurulara da sadece bir gün gibi kısa bir zaman diliminde yanıt verip, istatistiki bilgileri paylaştıklarını anlattı.

İLK SIRADA ‘Yİ-ÜFE’ YER ALIYOR

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü olarak, geride kalan 2016 yılında kendilerine yapılan başvurular hakkında da bilgi veren Şahin, söz konusu başvuruların yüzde 36’sının ‘Yİ-ÜFE’, yüzde 25’inin ‘nüfus bilgileri’, yüzde 17’sinin ‘Tüketici Fiyat Endeski’, yüzde 8’inin ‘emsal ücret bilgisi’, yüzde 5’inin ‘dış ticaret istatistiği’, yüzde 3’ünün ‘tarım istatistiği’ olduğunu açıkladı.

İŞSİZLİK VE OKULLAŞMA ORANI

TÜİK Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, geriye kalan yüzde 6’lık bölümü de; ‘okullaşma oranı’, ‘işsizlik’ ve ‘konut satışları’ gibi konuların oluşturduğunu dile getirdi. Şahin, “İstatistiki bilgileri yazılı veya elektronik ortamda; ‘bilgiadana@tuik.gov.tr’ adresi üzerinden talep edebilir. Bilgi talebi için iletişim kurulacak telefon numaralarımız da; 0322 457 65 56-221 olarak hazırlandı” dedi.