En büyük ve teknolojik milli harp gemisi denizde  

Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi özelliğini taşıyan TCG Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarım, inşa ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri konumunda olduğunu belirterek, "Bu açıdan Türkiye, 2023 hedeflerini yakalamıştır" dedi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen Amfibi Gemi Tedarik Sözleşmesi kapsamında, ana görev fonksiyonu amfibi harekat ve ateş desteği olan amfibi gemi için başlatılan çalışmalar kapsamında, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından inşa edilen TCG Bayraktar, düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. 

ORDUMUZUN GÜCÜ ARTIYOR 

Bakan Işık, şöyle konuştu: "Savunmada milli teknolojilerin kullanılması ordumuzun caydırıcı gücünü her geçen gün artırıyor. Milli silahımızı kullanmanın terörle mücadelede nasıl bir fark oluşturduğunu hep birlikte görüyoruz. Geçen gün iftiharla izledik. Bayraktar İHA, terörist hedeflere lazerle işaret koyuyor, Atak helikopterimiz de terörist hedefleri imha ediyor."

Savunmada devrim

Bayraktar, tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. l Üst binası balistik korumalı olan gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip. l Gemi, Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi özelliğini taşıyor. l Gemide, bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu yer alıyor.

İşçilere bir maaş ikramiye sözü 

Bakan Işık, Başbakan Binali Yıldırım'la önceki gün görüştüklerini de belirterek, "'Törende benim selamımı ilet ve bu geminin inşasında çalışanlara bir maaş ikramiye verilmesi konusunu Anadolu Tersanesi Yönetim Kurumu Başkanı Muharrem Faruk Ürkmez Bey'e ilet' dedi. Faruk Bey'e illetim. O da kabul etti" diye konuştu.