Yerlilikte yüzde 75’i geçtik! 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili, “Eğer Afrin’de biz bu adımı atmasaydık şundan emin olun, birkaç sene içinde Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Kilis’te, Osmaniye’de, Hatay’da, İskenderun’da bu hainler aynı şerefsiz emellerini oralara doğru kaydırmak isteyeceklerdi” açıklamasında bulundu.

Türk ordusunun artık kendi silahını ve mühimmatını kullandığını vurgulayan Zeybekci, “2002’de kullandığımız silahın yüzde 20-25 aralığı Türkiye’de üretilebiliyordu. Şimdi yüzde 75’i geçtik. Hedef yüzde 100’ü Türkiye’de olacak. Şimdi kullanılan mühimmatın tamamı Türk. O kullanılan toplardaki, uçaklardaki, İHA’lardaki bütün sistemlerdeki kullanılanların tamamı Türk. Kıbrıs Harekatı başladığında Türkiye’nin uçaklarına lastik verilmediği günleri unutmadık” dedi.

7.1 BÜYÜYECEĞİZ 

Bunun yanında asıl bağımsızlığın ekonomik bağımsızlık olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci şöyle devam etti: “Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını elinden almak istiyorlar. İstedikleri bu. Türkiye 2017 sonu itibarıyla, ilk defa burada söylüyorum, son çeyrekte, yani ilk 3 çeyrekte yüzde 7.4, üçüncü çeyrekte 11.1 ama en son çeyrekle ilgili en son tahminimiz de şudur; yüzde 7.1 büyüyecek toplamda Türkiye. Ve böylelikle Türkiye dünyada, işte şehitlerimize yakışan performans bu.”