Emlakta kısa vadede düşüş yok

Yaklaşık 6 ülkede faaliyet gösteren RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, enflasyonist ortamın birçok ülkeyi etkilediğini belirterek, kısa vadede konut fiyatlarında düşüş öngörmediklerini söyledi.

Akşam

Arzu Kurum

Yaklaşık 6 ülkede faaliyet gösteren RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, enflasyonist ortamın birçok ülkeyi etkilediğini belirterek, kısa vadede konut fiyatlarında düşüş öngörmediklerini söyledi. Bülbül, "Dünyada pandemiden süregelen bir daralma var. Birçok ülke olarak bu enflasyonist ortamla boğuşma durumumuz var. Bununla beraber bizde ise kur artışlarının da etkisiyle gayrimenkul fiyatlarında da bir artış gözlemleniyor. Bu artışın kısa vadede biraz daha devam edeceğini öngörüyoruz. İlerleyen dönemlerde enflasyonla mücadeledeki başarıyla birlikte döviz kurları ve konut fiyatlarında düşüş öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

2 yıl önce gayrimenkul alanına girdiklerini anlatan Devran Bülbül, "2 yılda 2 milyon metrekare proje alanı geliştirdik. Yaptığımız yatırımların bütçesel hacmi 2 milyar doları aştı" diye konuştu. Son yedi ayda İstanbul'da 1200 daire satışı gerçekleştirdikleri bilgisini veren Bülbül, "Özsermayemizle yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yakın zamanda lanse edeceğimiz 2 projemiz var. Biri Ayazağa'da diğeri Davutpaşa'da. İnşaat sezonun başlamasıyla beraber de Bodrum'da geliştirmeyi planladığımız bir projemiz var. İçinde otel, konut bulunan projeler bunlar. Bodrum'daki ise otel ve villa şeklinde olacak" dedi. Bülbül, ilerleyen dönemlerde halka arz planları olduğunu ifade etti.

20 MİLYAR DOLAR YATIRIM HACMİ

Toplantıda verilen bilgilere göre Ramazan Bülbül tarafından kurulan, Gaziantep'e ticaret yolculuğuna başlayan Rams Global'in bugün dünya çapında yaptığı projelerin hacmi 20 milyar dolara ulaştı. Ramazan Bülbül'ün, Kazakistan'da inşaat alanındaki boşluğu fırsata çevirdiği marka, 35 yıllık tecrübesi, Almanya, Tayland, Dubai (BAE), Rusya, Türkiye ve Kazakistan olmak üzere 6 farklı ülkedeki 11 şehirdeki operasyonu ve 25 bini aşkın çalışanı ile 8 sektörde faaliyet gösteriyor. Türkiye dışında Almanya, Tayland, Dubai (BAE), Rusya ve Kazakistan'da da projeler geliştiren RAMS Global, buralardaki işleri ile de ön plana çıkıyor.