Emlak vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak vergisi 1. taksiti için geri sayım sona erdi. Emlak vergisi mükellefleri ''Emlak vergisi son gün ne zaman?'' sorusunun yanıtını yoğun olarak araştırılıyor.

Emlak vergisi son günü merak ediliyor. Mart ayında başlayan emlak vergisinin ilk taksiti 3 aylık bir dönem içerisinde ödeniyor. 

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Vergi ödemeleri 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Ancak bu sene 31 Mayıs 2020 Pazar gününe denk geldiği için son ödemeler 1 Haziran 2020 tarihinde yapılabilecek. Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir.

Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir.

EMLAK VERGİSİ 2020 SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilir.