Emlak vergisi ödeme son günü ne zaman?

Kasım ayının son günlerinin yaklaşması ile birlikte emlak vergisi sorgulamaları da hızlandı. Emlak vergisi ilk taksitleri mart, nisan ve mayıs aylarında alındı. Kasım 1 itibarıyla ise ikinci taksitler alınmaya başlandı.Emlak vergisi ödeme gününü kaçıranlara faiz uygulanacak.

Emlak vergisi, her yıl belirli dönemlerde düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor.2019’un ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım 2019 Cuma günü başladı. 

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME GÜNÜ NE ZAMAN?

2019’un ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım 2019 Cuma günü başladı. 1 ay boyunca ödenebilen ikinci taksitler 30 Kasım’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile Aralık ayına sarkabilecek.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

Emlak vergisinin hesaplanmasında 2 temel değişken bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri; İkincisi belediyelerde kurulacak taktir komisyonlarınca belirlenecek asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ve binanın yüz ölçümü..

Dolayısı ile bina metrekare normal inşaat maliyet bedeli merkezi olarak belirlendiğinden; bu değer belediyeden belediyeye değişiklik göstermemektedir.

Asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ise belediye taktir komisyonlarınca belirleneceğinden; belediyeden belediyeye farklılık göstereceği gibi, belediye içerisinde de sokak ve caddelere göre farklılaşabilecektir.

Ayrıca emlağın metrekaresi artıkça vergi değeri de artacaktır.