Emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Emlak vergisi ne zaman ödenir sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Taşınmaz mal varlıkları olarak kişiler bu yıl ödenecek emlak vergisi hakkında detaylı bilgi almak itiyor.

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren konular arasında yerini alıyor. Emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır? Vergi ödemeleri tek seferde de uygulanabiliniyor. 

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

Emlak vergisinin hesaplanmasında 2 temel değişken bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri; İkincisi belediyelerde kurulacak taktir komisyonlarınca belirlenecek asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ve binanın yüz ölçümü.

Dolayısı ile bina metrekare normal inşaat maliyet bedeli merkezi olarak belirlendiğinden; bu değer belediyeden belediyeye deİR?İİİİFGHğişiklik göstermemektedir.

Asgari ölçüde arsa metre kare birim değeri ise belediye taktir komisyonlarınca belirleneceğinden; belediyeden belediyeye farklılık göstereceği gibi, belediye içerisinde de sokak ve caddelere göre farklılaşabilecektir.