Emine Erdoğan'ın çağrısı: Kadın girişimcilere fırsat verelim

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınların sürdürülebilir ekonominin liderleri olacağına yürekten inandığını belirtti.

Halkbank tarafından düzenlenen 'Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınların sürdürülebilir ekonominin liderleri olacağına yürekten inandığını belirterek, "Çevreye sıfır zarar' ilkesiyle büyüyen şirketler eminim ki kadınların eseri olacak. Yeter ki kadın girişimciliğini en üst seviyede destekleyelim ve hayatın kadın fikriyle yeniden yorumlanmasına fırsat verelim" dedi.

ANLAYIŞ DEĞİŞECEK

Emine Erdoğan, Türkiye'de ilk defa bir bankanın bünyesinde "Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü" kurulduğu bilgisini aldığını aktararak "Kadınların yalnızca çalışan olmalarını değil, girişimci olarak karşımıza çıkmalarını arzu ediyoruz. Girişimcilik bir fikri, bir hayali somutlaştıran büyük bir güçtür. Bugün dünyamızı şekillendiren kişiler, ağırlıklı olarak girişimcilerden oluşuyor. Bilhassa bu sebeple kadınların girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmaları çok önemli. O zaman dünyamıza kadın eli değmiş olacak" diye konuştu. Dijital dönüşümün nefes kesen bir hızla gerçekleştiğine işaret eden Erdoğan, herkesin tüketici olduğu teknoloji dünyasının erkek egemen bir kültüre sahip olduğunu, kadınlar bu alanda üretici ve tasarımcı olarak yer almazlarsa geleceğin tek taraflı olacağını söyledi. Emine Erdoğan, kadınlar tasarlayan, üreten ve karar veren tarafta olurlarsa, kendilerine ait değerler bütününü de iş ortamına taşıyacaklarını ve üretim anlayışının tamamen değişeceğini kaydetti. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi'nin, kadınlarda büyük bir karşılık bulduğuna da işaret etti.

Emine Erdoğan, Halkbank'ın düzenlediği zirvede kadın girişimcilerle buluştu. Program sonunda Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Emine Erdoğan'a hediye takdim etti.

57 BİN KADINA KREDİ DESTEĞİ

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, oluşturdukları finansal imkanlarla 7 ayda Türkiye'nin 7 bölgesinden on binlerce kadının hayatına katkı sağladıklarını söyledi. Arslan şöyle dedi: "Kadınlarımızı ekonomik hayata dahil etmek için Kadın Girişimci Destek Paketimizle, 57 bin kadına ve 5,5 milyar TL'lik kredi hacmine ulaştık. Desteklerin, üretime aracı olduğuna, istihdam oluşturduğunu gördük. Çalışmamız Türkiye'nin kadın girişimci ekosistemine fayda sağlayan en büyük projelerden biri oldu. Hedefimiz 100 bin girişimciye ve 10 milyar TL kredi hacmine ulaşmak."