Emekliye uçakta, markette indirim

Emeklilere özel indirimler yolda. Bakan Işıkhan, Tarım Kredi, THY, TCDD, GSM operatörleri, zincir marketler ve bazı giyim mağazalarında, sinema ve tiyatrolarda emeklilere özel kampanya ve indirim başlatacaklarını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilire dönük indirim ve kampanyaları hayata geçireceklerini söyledi. Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz" dedi.

Işıkhan "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız" diye konuştu.

BANKALARLA GÖRÜŞME

Bakan Işıkhan şöyle devam etti: " Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız."

Işıkhan "SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz, bankalara başvurarak bu promosyon ödemelerinden faydalanabilecekler" dedi. Işıkhan "Emeklilerimiz müsterih olsun. Nasıl emeklilerimize dokunacak en iyi ve en yeni politikaları bugüne kadar AK Parti hayata geçirdiyse bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

İKRAMİYELERDE İLK ÖDEME 2 NİSAN'DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimini sosyal medya hesabından paylaştı. Yılda 2 kez ödenen emekli ikramiyesi 3 bin liraya çıkartılmıştı. Işıkhan "Emekli vatandaşlarımızın ikramiyesi 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında yatırılacak" dedi. Buna işçi emeklilerine ödemeler 2-4 Nisan'da yapılacak. 4B'lilere (Bağ-Kur) ise tamamı 5 Nisan'da ödenecek. Emekli Sandığı emeklilerine ise 2-5 nisan tarihleri arasında bayram ikramiyeleri ödenecek.

KİME HANGİ GÜN ÖDEME YAPILACAK?

İŞÇİ EMEKLİLERİ

2 Nisan: Ödeme günü 17-18 olanlar

3 Nisan: Ödeme günü 19-20-21-22 olanlar

4 Nisan: Ödeme günü 23-24-25-26 olanlar

BAĞKUR EMEKLİLERİ

5 Nisan: Tamamına ödenecek

MEMUR EMEKLİLERİ

2 Nisan: Ödeme günü 1 ve 2 olanlar

3-5 Nisan: Ödeme günü 3, 4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte.