Son dakika: Emekli maaşları iyileştirilecek! 2024 SSK emekli zammına refah payı eklenecek mi? Emekliye ek zam son dakika...

Emekliye ek zam yapılmasına ilişkin son dakika gelişmeleri takip ediliyor. 2024 yılının ilk Kabine Toplantısı'nda SSK emekli zammı için refah payı, seyyanen zam ve kademeli zam formülleri masaya yatırılacak. Peki emekliye ek zam ne zaman açıklanacak? SSK emekli zammı 2024 refah payı ne kadar? Emekliye ek zam son dakika haberi...

Emekliye ek zam yapılmasıyla ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca SSK emeklisi tarafından takip ediliyor. Emeklilere ocak ayında yüzde 37,57 oranında zam yapıldı. Memurlara seyyanen zam verilmesinin ardından gözler "Emekliye ek zam yapılacak mı?" sorusuna çevrildi. Emekliye refah payı verilmesine ilişkin teklif Kabine Toplantısında görüşülecek. Peki SSK emekli zammı 2024 refah payı ne kadar? Emekliye ek zam ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Son dakika haberi: Ak Parti Grup Başkanı: Emekli maaşları oransal artışla iyileştirilecek.

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılının ilk Kabine Toplantısı'nda SSK-Bağkur emeklilerinin maaşlara refah payı eklenmesi kapsamında emekliye ek zam formülleri masaya yatırılacak.

Emekliye ek zam, Refah payı, seyyanen zam ve maaş artışlarına ilişkin konuların görüşüleceği Kabine Toplantısı önümüzdeki hafta gerçekleşecek.

2024 SSK EMEKLİ ZAMMINA REFAH PAYI EKLENECEK Mİ?

Toplantı sonrası en düşük emekli maaşı için tutar belirlenecek. Emekliye refah payı verilmesine ilişkin son kararı Kabine Toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

Emekli ve memur Ocak zammı refah payı hariç kesinleşti. Memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 zam yapılırken; Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 37,57 olarak belirlendi. SSK, Bağ-Kur 2024 emekli maaş zammı ile memur zammı arasındaki zam farkının giderilmesi konusunda çalışmalar başladı.

Emekli maaşlarındaki 7500 TL alt sınır aylığının refah payı eklenmesiyle birlikte 10.000 TL veya 11.250 TL ye yükseltilmesi öngörülüyor.