Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

'Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?' gibi soruların yanıtları herkes tarafından merak ediliyor. 2019 yılının ilk emekli ikramiyesinin ne kadar olduğu ne zaman ödeneceği araştırılan konuların başında yer alıyor. Emekli olan milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği emekli ikramiyesi, yılda iki kere ödenecek. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekli ikramiyesi alacak olan vatandaşlar, bu ikramiyeler ile daha da rahatlayacaklar. Artık her bayramda ikramiye alacak olan emeklilerin yanı sıra, yeni emekli olmuş vatandaşlar da ikramiye alabilecek. 2019 emekli ikramiyesinin ne kadar olduğu haberimizin detaylarında…

'Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?' sorularının yanıtları merak ediliyor. 2019 yılının ilk yarısına gelirken araştırılan konularında başında emekli ikramiyesinin ne kadar olduğu geliyor. Yeni yılda zam alan ve ciddi bir artış elde eden emekli maaşı yanı sıra bir sevindirici haber de emekli ikramiyesi ile geldi. Yılın ilk ikramiyesini Ramazan Bayramı ile alacak olan emekliler, ikinci emekli ikramiyesini Ağustos ayında Kurban Bayram’ı ile alacaklar. 2019 emekli ikramiyesinin ne kadar olduğu haberimizin detaylarında…

TARİHLER BELLİ

Emeklilerin hesabına bin lira tutarındaki ödemeler büyük ihtimalle 27-31 Mayıs arasında yatırılması bekleniyor. Böylece emekliler bu yılın ilk bayram ikramiyesini almış olacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019'da 2 bin lirayı cebine koyacak. Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak.

YENİ EMEKLİLER DE İKRAMİYE ALACAK

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019’da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak.

HAZİRAN'DA EMEKLİ OLANA İKİNCİSİ ÖDENECEK

Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Emeklilere, bu yılın ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019'u bin lira ikramiye ile kapatacak. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.

EMEKLİLERE OCAK'TA NE KADAR ZAM YAPILDI? 

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin geliri Ocak'ta artarken, yılın devamında da kazanımlar sürecek. Yılın kalanında iki zam ve iki de bayram ikramiyesi emeklileri bekliyor.

Maaşı bin liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde bu ay artış olacak. Ek ödeme dâhil bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak.

Ek ödeme dâhil maaşı bin liranın altında olanlara, bu aydan itibaren bin lira ödenmeye başlanacak. Maaşı 660 ile 999 lira arasında olan yaklaşık 150 bin emeklinin geliri artacak.

Emeklilerin gelirinde 340 liraya varan artış yaşanacak. Temmuz'da da tüm emeklilere zam var. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak.

Memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark verilecek. Kesin zam oranları 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle ortaya çıkacak. Mayıs ve Ağustos ise emekliler için ikramiye ayı olacak.